Vogelwikke

Vogelwikke

Vanmiddag reed ik over de N209 en zag wat ik dacht dé foto moest gaan worden. ’s Avonds na het werk ben ik er naartoe gereden, het was namelijk maar 12km bij mijn huis vandaan, heb de auto aan de kant gezet en ben gaan fotograferen. Ik heb veel tutorials bekeken op YouTube over de belichtingsdriehoek, dus daar ben ik ook gelijk mee aan de slag gegaan. Helaas is de foto absoluut niet geworden wat ik ervan had verwacht. Hoe mooi het was in mijn gedachten, zo valt de uiteindelijke compositie toch tegen. Ik vermoed dat het komt omdat ik te klein heb (49mm) gefotografeerd. Volgende keer probeer ik het richting de 15 mm.

(ISO 100 | 49mm | f5.6 |1/800)

Daarna ben ik doorgereden naar het Bentwoud, een “nieuw” bos en een mooi wandelgebied. Sinds ik aan het fotograferen ben ben ik me meer gaan interesseren in wat er zoals langs de kant bloeit om er mooie close-up of macro foto’s van te maken. Wat daar ook leuk bij is, is om uit te zoeken welk bloemetje het dan precies is. Zo breng ik mijn botanische kennis ook nog eens op peil. Zo heb ik hier de Vogelwikke ontdekt, een erg mooi en fotogeniek plantje. Geprobeerd om een mooi scherptediepte resultaat te krijgen. Nog niet perfect, maar voor mijn ervaring ben ik tevreden.

Vogelwikke (ISO 3200 | 55mm | f5.6 | 1/4000)

Verder ben ik nog wat foto’s van zondag aan het bewerken geweest. Één met een bijzonder mooi resultaat.

(ISO 100 | 23mm | f9.0 | 1/200)

Ik post inmiddels ook veel foto’s op Instagram, krijg inmiddels ook af en toe leuke reacties. Het is echt een hele community daar. Ik heb ook besloten om niet langer mijn logo in de foto’s op te nemen. Ik vind het eigenlijk verschrikkelijk lelijk om te zien. Ook zal ik bij de foto’s die ik op dit blog post de technische gegevens gaan bijplaatsen. Wellicht dat mensen daar in de toekomst tips over kunnen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *