Hellevoetsluis

Hellevoetsluis

Vuurtoren Hellevoetsluis
ISO 100 | 55mm | f/9.0 | 1/500

Ik moet zeggen, er zijn mensen geweest die vreemd opkeken toen ik zei dat ik een nieuwe hobby was begonnen. Zelf heb ik dat natuurlijk de afgelopen dagen ook af en toe gedacht. Maar naarmate ik meer bezig ben met het fotograferen, steeds meer ontdek over belichting en compositie, wordt het eigenlijk steeds leuker.

Canon door Canon
ISO 100 | 55mm | f/5.6 |1/250

Vandaag was ik op bezoek in Hellevoetsluis, een plaats waar ik normaliter enkel langsrijdt. Ik vond er een mooie plek op het havenhoofd dat uitliep in zee met op diezelfde plek twee oude kanonnen en aan de overkant van het kanaal een mooie oude vuurtoren. Ik heb begrepen dat deze vuurtoren de oudste, originele nog werkende ronde vuurtoren van Nederland is. Dat is met recht iets om trots op te zijn denk ik zo. De uitdaging die ik mezelf gaf op deze plek was om de kanonnen met de vuurtoren in één shot te combineren. Maar dan net even anders. Onderstaand resultaat toont aan dat ik zelf vind dat ik hier goed in geslaagd ben.

Vuurtoren Hellevoetsluis door het oog van het kanon
ISO 100 | 18mm | f/5.6 |1/640

Op het havenhoofd waren er ook veel vogels te zien en ik vond het dus tijd worden om voor het eerst wat vogels te schieten, niet letterlijk dan, maar kijken of ik het voor elkaar kreeg deze beestjes die toch best snel vliegen op een mooie manier op de foto te krijgen. Op het eerste gezicht was het niet gelukt, maar bij het bewerken in Lightroom, wat spelen met de belichting achteraf is er toch een hele fraaie plaat uit gekomen.

Vliegende ganzen in Hellevoetsluis
ISO 100 | 55mm | f/5.6 |1/4000

Hellevoetsluis is voor mij zeker een plek geworden waar ik nog eens naar terug zal keren om foto’s te maken. Met name de Haringvlietsluizen staan nog hoog op mijn lijst. Een mooie oefening om fraaie landschapsfoto’s te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *