Verdronken vissers

Verdronken vissers

Nadenken in Katwijk
ISO 320 | 55mm | f/5.6 |1/4000

De mooiste foto’s vind ik altijd die tijdens zonsopkomst of zonsondergang. Het lastige is, is dat je over het algemeen foto’s aan het maken bent als de zon vrij hoog staat en het licht dus geen optimale factor is. Vrijdagavond ging ik dus 2 uur voor zonsondergang richting Katwijk om daar wat foto’s van het strand en omliggende plekken te maken. Ik zag iemand zittend op een bankje uitkijken richting de zee. Dit leek me een mooi moment om vast te leggen.

Monument voor verdronken vissers in Katwijk tegen strakblauwe lucht
ISO 100 | 27mm | f/5.0 |1/500

In Katwijk staat een prachtig herdenkingsmonument voor alle vissers die verdronken (vermist) zijn op zee sinds 1 januari 1919. Met name bij een ondergaande zon is dit een dankbaar object om mooie foto’s van te kunnen maken. Onderstaande foto ben ik eigenlijk best trots op, ik heb deze gemaakt met een polarisatiefilter en volledig handmatige instellingen.

Monument voor verdronken vissers in Katwijk tijdens zonsondergang
ISO 400 | 28mm | f/4.0 |1/4000

Helaas lukte het mij niet om daadwerkelijk tot zonsondergang te blijven, maar voor een volgende keer is dit zeker mijn doel, waarschijnlijk zal ik dan dezelfde plekken bezoeken, maar dan met nog mooier licht.

Monument voor verdronken vissers in Katwijk close-up
ISO 100 | 55mm | f/5.0 |1/500

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *