Vogels

Vogels

Afgelopen zaterdag heb ik mezelf getrakteerd op een nieuwe camera backpack en een mooie telelens. De Canon 55-250mm, hiermee wordt het mogelijk om objecten een stuk dichterbij te halen dan met de standaard kitlens die ik bij de camera geleverd kreeg. Het was iets wat ik toch wel mistte en ik net dat detail niet op de foto kreeg omdat het te ver weg was.

Kip op de kinderboerderij
ISO 4000 | 250mm | f/5.6 | 1/4000

Snel kwam ik erachter dat deze lens vooral goed gebruikt kan worden voor scherptediepte foto’s en om mooie fotos van details op afstand en dieren te maken. Met name vogels waren de eerste twee dagen dat ik de lens had een dankbaar onderwerp.

Vlaamse Gaai
ISO 800 | 250mm | f/7.1 |1/400

Op een camping in Scherpenzeel lukt het me om een mooie foto te maken van een Vlaamse Gaai. Hiervoor had ik wel 10 minuten zitten wachten tot deze zich opnieuw liet zien. Het fotograferen van vogels is dus ook een goede oefening voor het ontwikkelen van geduld.

Vlaamse Gaai
ISO 640 | 250mm | f/7.1 |1/400

Tijdens een wandeling richting de Munnikkenpolder in Leiderdorp kwam ik langs de Doeshaven. Hier ontdekte ik een Meerkoetenstel met een jonkie. Ze waren dankbaar fotomateriaal, met name het mannetje die ik vast kon leggen in het spiegelgladde water.

Meerkoet
ISO 500 | 250mm | f/6.3 |1/400

De volgende keer als ik hier kom ga ik een aantal van de vier molens fotograferen die hier in deze polder staan. Munnikkenpolder…wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *