Vlissingen in zwart-wit

Vlissingen in zwart-wit

De vlag met het wapen van Zeeland
ISO 160|55mm|f/22|1/80

Bijna een maand na mijn laatste posts. Niet dat ik geen foto’s heb gemaakt, maar tot nu toe geen tijd gehad om ze te bewerken en een leuk stukje erover te schrijven.

Stairway to sea
ISO 250 | 55mm |f/20 |1/100

Onlangs was ik voor werk in Vlissingen. Geen stad waar ik dagelijks kom, maar wel een stad waar ik in het verleden vaak te vinden was. Een kleine trip down memory lane was dit wel te noemen dus. Na mijn afspraak snel mijn camera gepakt en een kleine wandeling over de boulevard gemaakt op weg naar mijn lunch.

Standbeeld Frans Naerebout, een loods die op 24 juli 1779 87 opvarenden van de Woestduin van een wisse dood redde.
ISO 250 | 55mm | F/20 | 1/80

Het was geen goede dag voor foto’s, het was somber bewolkt weer. Sommige mensen houden hiervan, maar vrijwel alle foto’s hebben hetzelfde kleurenpalet. Een mooi moment om echt te experimenteren met het gebruik van zwart-wit filters in Lightroom dus.

De Zeevaartscholier
ISO 100|109mm|F/5.0 | 1/500

Ik ben van mening dat door het gebruik van een zwart-wit filter een foto een wat melancholieke uitstraling krijgt. Uiteraard lukt dat niet bij elke foto, maar tot nu toe zijn de foto’s die ik een zwart-wit filter gegeven heb mijn 5-sterren foto’s. Misschien komt het doordat je daarmee meer nadruk op de compositie legt en niet op de details, die toch af en toe niet helemaal uit de verf nog komen in mijn foto’s.

Three at sea
ISO 100 | 55mm |f/5.0 |1/800

Op de boulevard van Vlissingen heb je mooi zicht op alle mensen die zich op deze frisse dag over het strand begeven. Met name de foto’s waarop mensen uitzichtloos, zo komt het althans op mij over, het water op staren vind ik prachtig om te maken. Onherkenbaar maar krachtig vastgelegd met veel “negative space” zoals ze dat zeggen.

Wondering at sea
ISO 500 | 250mm |f/16 |1/320

Hopelijk kan ik binnenkort nog een keer foto’s maken in Vlissingen, maar dan bij mooi weer en goed licht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *