Fotowalk

Fotowalk

De Grote Molen

Vanavond mijn eerste fotowalk gemaakt. Een rondje van een kleine 3 km rondom mijn huis gebruikt om van alles wat me interessant leek één of meerdere foto’s te maken. Nou dat heb ik geweten want bij terugkomst ontdekte ik dat ik in 1,5 uur zo’n 300 foto’s had geschoten. Het grote uitzoeken kon dus beginnen. Daarmee voorzichtig mijn eerste stapjes in Adobe Lightroom gezet, werken met catalogi, vlaggen en af en toe “automatisch” ontwikkelen. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat ik het aantal terug kon brengen naar 34 foto’s.

Grafittitunnel onder de N11

Ik heb vooral ontdekt dat het moeilijk is om een foto te schieten die precies doet wat je wilt. Veelal zijn de focuspunten niet naar m’n zin, spreekt de compositie niet aan of is het gewoon een waardeloze foto (met name toen ik me op het gebied van sluitertijden begaf…).

Spoor vanuit Leiden richting Alphen aan den Rijn

Het voelde goed om lekker buiten te zijn en in beweging te blijven tijdens het fotograferen. Ik zal de aankomende tijd wat foto’s posten die ik in Lightroom ontwikkeld heb vanuit deze eerste fotowalk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *