Lightroom

Lightroom

Close-up Bumblebee

Toen ik dacht, leuk fotograferen als hobby, laten we het gaan proberen, dacht ik dat het fotograferen op zich al lastig genoeg was. Ik heb inmiddels in korte tijd van alles geleerd over diafragma, iso en sluitertijd, ofwel de belichtingsdriehoek, nu moet ik nog zorgen dat ik dit in de praktijk kan brengen. Ik ben me aan het oriënteren op een aantal workshops om toch ook in een soort klassikaal verband de fijne(re) kneepjes van de camera te leren kennen.

Grafitti

Waar men vroeger uren in een donkere kamer doorbracht, langer dan daadwerkelijk tijd besteedt werd aan het fotograferen zelf, is er tegenwoordig in het digitale tijdperk “Adobe Lightroom”. Een digitale donkere kamer. Ik heb zelf behoorlijk wat ervaring met Adobe software als Illustrator en InDesign, dus ik weet hoe uitgebreid deze programma’s kunnen zijn. En Lightroom ís uitgebreid. Na een aantal tutorials op youtube te hebben bekeken begin ik er meer handigheid in te krijgen, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik toch vooral gebruik maak van de presets in Adobe.

De grote molen

Het mooie is dat ik met één avondje wandelen genoeg materiaal heb voor een paar dagen bewerken. Ik ben dan ook druk bezig om de mooiste foto’s uit te zoeken van mijn fotowalk van gisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *